Endabarn - föräldrarnas hopp

"Endabarn är föräldrarnas enda hopp. Det kan kännas tungt ibland men ett endabarn är plikttroget och gör vad som förvänatas. Ofta följer de prestationsinriktade endabarnen i föräldrarnas fotspår.
Eftersom det är prestationerna som räknas är självförtroendet oftast gott medan självkänslan kan vara lite svajig.
Som enda barn är du ofta väl påläst och har boklig bildning i likhet med äldstabarnen. Som liten var du säkert ganska lillgammal, kanske också bortskämd.
Eftersom du inte hade några syskon att skylla på när fina vasen gick sönder har du lärt dig att stå rak och ta ditt ansvar när det stormar. Att vara syskonlös har gjort dig enstörig. Du är mer en iaktagare än deltagare. Jobbar inte gärna i grupp och tävlar hellre mot dig själv än i lag.

Bästa egenskaper: Ansvarsfull, pålitlig, välorganiserad, flitig, duktig och ambitiös. Vältalig och tidigt socialt mogen. En majoritet av Nobelpristagarna är ensambarn.

Sämsta egenskaper: Du kan ha svårt att försvara dig, ge igen och hantera ilska eller konflikter eftersom du aldrig lärt dig samspelet med syskon. Endabarn kan också ha svårt att dela med sig och blir en aning självupptagna och osociala."

Okej, nu är inte jag ett endabarn egentligen eftersom jag har en storebror. Men eftersom jag bara bott tillsammans med honom till jag var fyra år gammal valde jag att placera mig själv i denna kategori.

Det här var någonting jag hittade ur häftet "Relationer och starka band" som vi ska läsa inför det muntliga nationella i svenska B som börjar på tisdag. Tyckte ni beskrivningen ovan stämnde in bra på mig?

Trött och onyttig

Detta blir det sista jag skriver för dagen. Efter att ha pratat med Linda i 1 timme och 45 minuter är jag ganska trött så känner att jag faktiskt måste krypa ner i sängen nu. Men det var skönt att prata och nu måste vi ses till att ses någon dag snart gumman!<3

Oskyldigt dömd förut var så klart bra som alltid. Något som var mindre bra var att det blev kladdkaka, grädde, chokladsås och jordnötter till tv:n idag med. Jag som hade bestämt mig för att börja bli nyttig och gå ner dem kilon som jag måste ha gått upp sista tiden med tnke på hur mycket skit jag har ätit :O Men jag säger bara en sak; efter lovet. Efter lovet börjar mitt nya liv så är det bara, jag måste ta tag i det här. Så nu är det offentligt vilket kanske gör att det känns pinsamt att bryta det löftet. Vi får helt enkelt se om det fungerar.


Inget mer sånt här nu!


Nu blir det som sagt sängen, nattinatti

Sammanfattning av dagen

Jag är lyckligt och väl hemkommen efter en dag i Viken. Nu har jag även tagit ett bad (utan små omkringflytande skålar med godsaker i Oscar :P) pratat med Oscar i ytterligare 45 minuter, också David en liten stund och väntar nu förtillfället på att Oskyldigt dömd ska börja vid 21:00.

Dagen har varit lite kall men var rustad för ordentlig vinter så frös inte så himla mycket i alla fall. Det var riktigt mysigt att gå omkring bland alla människor även om man kunde bli lite irriterad då och då. Någonting som också var irriterande var att min första munk som jag köpte tillsammans med Daniella, var kall :( buhuhu. Tur att Oscars och min var varma sen i alla fall annars hade jag blivit riktigt ledsen alltså.

Sammanfattningsvis har det varit en bra dag och det var tur att vi skippade våran lilla idé om att gå ut. Det kändes mycket skönare att bara vara hemma och ta det lugnt idag. Utgång får det bli på fredag :)

Pusss


Oktobermarknad

Hallåå!
Jag är riktigt fashinerad över mig själv som faktiskt är uppe och helt klar trots att klockan bara är halv tolv och det är höstlov. Pluspoäng till mig! Anledningen till att jag är uppe så här dags är att jag ska iväg till Viken på Oktobermarknad med Oscar, det kan bli spännande. Om jag nu hittar mitt busskort vill säga, hmm det har gömt sig :( Julia ringde nyss därifrån i alla fall och hälsade att det var massor folk varav många var Sörpingsmänniskor, alltid trevligt när dem är ute och reser lite :P

Nu ska jag i alla fall försöka få ihop ett blogginlägg till Myh också eftersom hon är i Berlin och därför inte har någon möjlighet att skriva själv. Vill ni besöka hennes blogg gör ni det här :)

Ha en bra dag<3

Handuppräckning!



Den som tror att jag faktiskt kommer lyckas hålla mig varm i vinter, räck upp en hand! :D

Förändring på g..

Som ni ser så är bloggen på väg att förändras lite och (förhoppningsvis) inta ett lite mer höstliknande utséende, det är i alla fall min tanke med det hela. Vi får väl se vart det hela slutar när det är färdigt.

De senaste dagarna har jag umgåtts en hel del med David och så här kan det se ut när vi hittar en spegel och en kameratelefon ;) :



Vi har väl mest tagit det sett film och tagit det lugnt, men vi har faktiskt också hunnit med att gå på stan lite vilket har varit kul! David fick tag i riktigt snygga saker från MQ sist vi var där och jag fick ihop en liten önskelista därifrån jag också faktiskt så känner ni för att göra mig riktigt glad kan ni ju alltid be mig om den och överraska mig :D Jag ska inte klaga för jag har faktiskt själv också fått tag på en hel del nödvändiga saker, faktiskt (!!) som exempelvis vinterstövlar (ett par till uggs), mössa, halsduk mm, så jag är mycket nöjd.

I söndags var mamma och jag på bio också och såg Flickan som lekte med elden, den var riktigt bra så det var mysigt. Än så länge känner jag mig nöjd med mitt lov även om det inte riktigt har blivit som planerat. Nu återstår bara att skriva ett tal till det muntliga nationella i svenska som jag ska hålla veckan efter lovet. För övrigt ska jag också hinna med att se Bloodlust spela på Braskens vilket jag ser fram emot :) och även andra trevliga saker.

Nu ska jag kanske fortsätta lite med designen om jag orkar, sen blir det sängen.
Sleep tight<3



Stolt akvarieägare


Klockan är mycket och jag är galet trött men jag måste bara få berätta för er; Jag har blivit fiskägare (!!!) Dock inget riktigt akvarium att ha på rummet utan en spelapplikation på facebook, helt perfekt för mig. Jag har tio små fina firrar som simmar omkring i mitt nyinredda akvarium. Jag som varit så emot detta men när man väl kommer in i det, då är man fast. Du skulle bara veta David... ;)

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Dagen gick ganska segt eftersom jag var så trött och det blev ju inte heller bättre av att avsluta dagen med ett stooort turismprov som jag fick totalt hjärnsläpp på :O men nu är det gjort i alla fall. Efter skolan gick jag hem och myste hos David till 2 ½ män :) VId halv sex åkte jag hem och efter det har jag bara tagit det lugnt, ätit och kollat på Tjenare kungen med mamma, mys.

Nu ska jag krypa ner i sängen efter en dag som känts som en evighet. Är så obeskrivligt trött och jag förstår inte varför. Nu orkar jag inte hålla ögonen öppna mer så god natt på er <3

Åh herregud..


Jag säger bara en sak; Jag tänker aldrig mer åka hem klockan 06:05 efter en utekväll. Aldrig. Men nu har jag ju upplevt det med vilket var ett "måste innan man dör" enligt Alexander. Haha, Malin är trööööött.

Nu ska jag försöka vara lite mindre flummig och berätta lite om gårdagskvällen. Började med att åka hem till Myh dit senare även Calle, Alexander (dock inte samma person som jag skrev om tidigare), Albin och Oscar kom. Det blev lite förfest där innan vi åkte ner till Otten. Väl på Otten dansade jag nästintill konstant till klockan tre. Jag är lite trött i kroppen men inte sjukare för det. Weeiihoouu. När Otten stängde följde jag med Oscar, Alexander mfl till en lokal där jag fick någon timmes sömn (till jättehög musik) innan det var dags för mig och Oscar att sätta oss på bussen hem klockan 06:05 (!!) Men det var en riktigt rolig kväll så jag ska absolut inte klaga :D

Idag blir det en väldigt slapp dag innehållande filmkväll med Julia. Hon kommer hit om en timme ungefär och då ska vi göra tacos och sen blir det filmmaraton. Det blir mysigt. Borde verkligen skriva min hemuppgift Judendom nu..

Ha en skön lördag :)

Paris<3




Jag är åtminstone lite kreativ när jag är sjuk. Har suttit och gjort en relativt stor del av min presentation av resmål. Så lite stolt är jag över mig själv i alla fall.

Okej nu syns inte kanterna här men tänk er att det är ett i grunden vitt a4 papper som sedan ska skrivas ut.

Nattinatti<3

Jag är sjuk

.. riktigt så här ni vet nysa-hela-tiden-sjuk. Åh jag har inte tid med sånt här.

Massa saker att göra i skolan och roliga saker att göra utanför skolan också för den delen. Jag behöver sånt, jag har inte tid att vara sjuk.

Igår kom i alla fall David och underhöll mig. Efter att han hade varit hos mig i någon timme så kom även Oscar med Ballerinakex. Det blev alltså saft- och kakkalas framför Män som hatar kvinnor med pojkarna, mysigtmysigt. Senare följde jag och David Oscar till bussen och sen gick vi hem och la oss.
Idag åkte jag in till skolan för att hämta hem lite läxor och gå på turismlektionen med den läskiga tanten som kom och föreläste och möblerade om hela klassrummet, det var en upplevelse ;)
Efter det gick jag hem till David, såg 2 ½ män och pluggade lite turism. Nu är jag hemma och har sett på tv och..nyst.

Nu blir det sängen och lite plugg så får vi se om jag orkar gå imorgon. Pusss

Dagen


Hallå och förlåt för min dåliga uppdatering (som vanligt).

Min dag idag började med att mamma kom in i mitt rum helt nyvaken och sa att vi hade försovit oss. Jag blev jätteförvirrad och kom på de allra konstigaste saker jag kunde vara försovit mig till men kom slutligen fram till att David skulle komma till mig så det var bara att gå upp och göra sig i ordning.

När David väl hade kommit så hade vi en allmän slappdag med film och mumsiga saker att äta. Apropå mumsiga saker att äta så är jag helt besatt i jordnötter, det är helt galet :O Vi hann med att se Wallander - Steget bakom och Step Up. Riktigt bra filmer båda två.

Nu har i alla fall David åkt hem och jag har hunnit äta mat. Nu blir det duschen, lite plugg och tv innan det är dags att krypa ner i min älskade säng<3

Hoppas ni haft en bra helg :)

Irriterande


Sitter i skolan där jag nyss fick reda på att våran lärare som vi har i nästintill alla ämnen idag är hemma och vårdar sjukt barn vilket betyder att vi är lärarlösa fram till IV-valet börjar 13:20. Kul jag som verkligen fick kämpa för att ta mig upp ur sängen idag. Kan verkligen inte sova ordentligt nu för tiden.

Så det blir att åka hem och jobba hemma istället. IV-valet får vi se om jag orkar åka in till senare, annars får jag ringa och anmäla att jag inte kommer. Får se om Therese vill flytta upp nageltiden idag så det blir att jag gör den lite tidigare än 17:00 som planerat. Annars blir det bara att ta det lugnt och göra klart lite skolarbete.

Nu vet ni hur min dag ser ut, i korta drag.
Puss

Jag kokar


Seriöst, jag kokar.. Vet inte om det beror på alla känslor som blivit för mycket, ilska eller om jag bara blev väldigt varm i solariet eller en blandning av alla dessa saker. Det känns i alla fall som jag bubblar över. aaaaah.

Kände att jag verkligen fick till en bra inledning där, eller inte. Det är i alla fall så där jag känner just nu vilket är fruktansvärt jobbigt. Har i alla fall varit hemma idag av olika anledningar. Sov nästintill ingenting inatt vilket nog berodde på min förkyldning men till största del av någonting som hände igår. Att det visade sig att man verkligen inte kan lita på dig. Att du inte lärt dig någonting. Det gör mig så ledsen.

Idag har jag i alla fall hunnit sova lite tills mamma kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efter det har jag suttit vid datorn, sett Extreme Home Makeover, lite av Hälsoresan, ätit mat och nyss var jag ju som sagt och solade. Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem från solningen och då ska vi se Färjan tillsammans. Sen ska jag kanske se något mer på tv eller läsa en riktigt läskig bok för att få bort alla jobbiga tankar.

Imorgon ska jag i alla fall ta mig till skolan för att få träffa alla igen. Det känns som det behövs. Efter skolan har jag nageltid vilket verkligen är välbehövligt kan jag lova. Dock är det första gången jag inte har en aning om vad jag ska göra för någonting men det lutar åt det silvriga hållet i alla fall tror jag. Det blir säkert jättebra med det!

Slänger upp två bilder på mig själv som kompensation (stavning?) för att jag inte har skrivit på länge ;)

Pusss<3

Händelserik dag


Idag har vi studiedag vilket är mycket skönt. Dock har inte dagen ägnats åt en enda studie ;)

Hittills har jag hunnit färga min utväxt hos Wicky och sen varit inne i Norrköping och gått på stan med Myh. Där inhandlade jag:

  • Läppstift
  • Mascara
  • T-shirt
  • Tröja
  • Armband
Jag som inte skulle handla någonting förutom sminket men så kan det gå när man går på stan med Myh. Vi hann också med en enorm fika på Lindahls bestående av en (giganstiskt) stor räkmacka och sen ett varsitt fikabröd och en cola. Vi båda fick en släng av graviditet där ett tag, herregud ;)

Nu ska jag i alla fall fixa till mitt utseende lite innan det blir att åka ner och gå på tjejkväll på Trolltyg där det blir lite mat, dryck, sminkvisning, rabatter och annat trevligt.

Ha en fortsatt bra dag :)

RSS 2.0