Midsommaren 2009




Fredag:
Här ute spenderade jag, mamma och David våran midsommar tillsammans med min galna släkt som dock är några fler än dem som är med på bilden. (Bilden är tagen 21/6-09)
Det blev en lyckad midsommar trots att jag forfarande är sjuk och inte har nån röst.
Dagen började med "Sill-lunch" och övergick sedan till en lite mer alkoliserad tillställning då min kusin välte ned i diket med trädgårdstraktorn, vi tog på elstänglslet och fick rejäla stötar och sånger började sjungas..



Lördag:
Den här dagen var alla ganska trötta efter gårdagen som slutade ganska sent. Så det blev mest att ta det lugnt i och med att vädret inte heller var det bästa.
Vi fortsatte att dricka, ta det lugnt och äta tacos tillsammans.
Den här dagen hann även jag och David med en mysig promenad längs vattnet tillsammans. (Ångrar sjukt mycket att jag inte hade kameran med mig då!)
Senare på kvällen spelade vi kort och lyssnade på bra- och mindre bra musik innan det var dags för sängen..
(även denna bild tagen den 21/6-09)



Söndag:
Denna bild, som även den är på jordgubbarna vi åt idag, får representare finaldagen - alltså idag.
 David åkte hem redan vid frukosten/brunchen runt tolv. Därefter tog vi det bara lugnt, satt på trappan och åt glass och jordgubbar och bara njöt av solen ungefär.
Folket började åka hem en efter en och vi plockade också ihop våra saker och åkte hem runt tjugo över tre ungefär.
Lite tråkigt var det allt att komma hem efter att ha varit därute där jag trivs som bäst men det var ändå lite skönt att komma hem till datorn, min egen säng och DUSCHEN ;)

 Hoppas ni alla haft en bra midsommar! :)

Att vara växeltelefonist utan röst

Ett konstaterande: Mitt jobb som växeltelefonist i sommar kommer inte att kunna fungera om min röst inte kommer tillbaka snart...

Idag har jag klarat av min första upplärningsdag i växeln hos min faster på Rejmes i Norrköping, dock utan röst.
Dagen började med att vi tog bussen in till Norrköping klockan 06:10 (!!) för att sedan gå promenaden bort till Rejmes-byggnaderna där vi skulle vara och öppna växeln klockan 07:00. Väl framme stämplade vi i våra kort, gick och lämnade frukosten och ja, gick och öppnade upp telefonlinjerna. Där satt vi och jag fick lyssna och observera när hon pratade med kunderna som ringde. Klockan 09:00 var det frukost och också tid för att gå runt och hälsa på alla anställda vilket även det var lite smått krångligt att göra utan röst.. Alla verkade i alla fall vara mycket trevliga! Därefter åt vi våran frukost och fortsatte sen ned till båset och telefonen igen för att sitta där till klockan 12:30 då vi slutade för dagen. Dock behövde inte jag prata idag, vilket jag är väldigt tacksam över ;)

Sammanfattningsvis har det varit en spännande dag med mycket ny information.




BTW: Ni är fruktansvärt dåliga på att kommentera, ändring på det va. Mycket roligare att skriva när man får lite kommentarer och respons på det man skriver :)

Storbloggare VS Privatbloggare


  VS. 
          Storbloggare                       Privatbloggare

I det här inlägget tänkte ta upp skillnaderna mellan storbloggare och så kallade privatbloggare.

Jag tror många någon gång har önskat att de var storbloggare som Blondinbella, Kissie, Kenza osv. Men varför? Är det just för att de tjänar pengar? Blir igenkända på stan? Eller får chanser att gå på stora event, får gratis saker hemskickade osv?

Nu tänkte jag ta upp några punkter som jag tycker är positivt/negativt med att vara stor- eller privatbloggare.

STORBLOGGARE:

Positivt:
  • Tjänar oftaste mer pengar än vad vanliga arbetande människor gör
  • Får stora möjligheter att testa på olika saker
  • Blir bjudna på saker de flesta skulle drömma om att få göra
  • Får gratisprodukter
  • Blir igenkända (som även kommer med på den negativa-listan)
Negativt:
  • Blir igenkända (vilket kanske inte är jättepopulärt vid alla tillfällen)
  • Kanske får ett dåligt rykte av folk som inte gillar vad de skriver
  • All kritik de får genom kommentarer osv
  • Stor del av deras tid måste läggas på bloggen, vilket kanske resulterar i..
  • Tänkbar dålig skolgång

PRIVATBLOGGARE:

Positivt:
  • Får ha sin blogg lite mer privat
  • Behöver inte känna sig ut-tittade och igenkända överallt
  • Behöver inte känna kravet att ägna lika mycket tid åt bloggen
  • Slipper komma in i blogg-dramat, vem gillar/hatar vem osv
  • Är mer anonyma och kan behålla sitt rykte
Negativt:
  • Får inte chansen att uttrycka sig bland en större grupp människor på samma sätt
  • Tjänar inte pengar på bloggningen
  • Får inte alla ovanstående erbjudanden om event osv
  • Får inte gratisprodukter hemskickade
  • Kanske inte känner sig lika uppskattad som en bloggerska med många läsare

Här har ni fått läsa lite av mina åsikter kring olika bloggtyper.
Själv är jag ju en privatbloggare med upp mot 50 sidvisningar per dag vilket är väldigt lite om man jämför med de större bloggerskorna. Visst har jag också önskat att jag vore en storbloggare och att många valde att läsa min blogg. Men samtidigt nöjer jag mig med att skriva lite då och då för att ge mina vänner någonting att läsa och kanske kommentera. Jag trivs med att inte bli igenkänd på stan, att kunna gå ut utan smink utan att alla ska titta och kommentera. Men som sagt, visst vore det kul att någon gång få prova på livet de stora bloggerskorna lever..

Du förtjänar inte längre mina tårar


du måste inse att även du gör fel.

Ohw :')




Små, spontana, gulliga sms är det bästa som finns <3
Håller ni inte med mig? Är det bara mig dem gör så otroligt glad?
Mitt humör blir tusen gånger bättre efter att ha fått något sånt här av min fina pojkvän, bara sådär.
Det här är kärlek för mig!

Sjuk



Det som inte fick hända har hänt, jag har blivit sjuk. Inte så där att jag hostar någon gång ibland och att det inte är mer med det utan ordentligt genomförkyld. Aah, det här är inte bra. Jag börjar min upplärningstid på Rejmes på onsdag och då får jag bara inte vara sjuk. Två dagar efter det är det ju midsommar också då jag verkligen inte heller inte tänker ligga hemma och vara sjuk. Nej denna midsommar ska liksom de senaste, firas ute i Rövik tillsammans med släkten och min fina pokvän och det tänker jag inte missa!

Alltså kommer dagen ägnas åt att vila, vila och åter vila för att bli frisk. Hade tänkt mig att dricka varm nyponsoppa och bädda ner mig framför en film, det brukar hjälpa.

Har en känsla av att sjukdomen kom efter polpartyt och resten av partyveckan. Poolpartyt hos Daniella var i alla fall jättelyckat. Dock slutade kvällen inte riktigt lika bra som den började. Men sammanfattningsvis var det en riktigt rolig kväll i alla fall :)

Ta hand om er allihopa och njut av början på sommarlovet nu!

Gårdagens utgång



Som den lilla bilden visar, var jag på Otten igår med tjejerna, dvs Mirela, Myh, Irina och Linnea och så våran favorit Oscar :) Det var en trevlig kväll trots att min pojkvän dissade mig genom att inte följa med. Han är dum, men söt ändå!

Kvällen började med lite förfest hos Myh i Vilbergen för att sedan dra vidare ner mot stan och Otten. Väl vid Otten möttes vi av en kö och då snackar vi lååång kö! Köade i lite mer än en timme innan vi kom in. Väl inne dansade vi lite på både stora och lilla dansgolvet tillsammans med säkerligen över tusen människor till. Galet mycket folk var det!

Drack faktiskt bara en drink under kvällen för att spara mina pengar. Men där bevisades det i alla fall att man kan ha roligt utan alkohol. Kvällen avslutades i alla fall med ungefär tjugo minuters konstant dansande med Oscar, vilket var riktigt roligt OCH jag blev svettig. Där förbrändes ytterligare några kalorier ;) Därefter kom mamma och hämtade mig och skjutsade även hem Oscar, Linnea och Irina till Hageby.

Synd tycker jag om Irina som var tvungen att vara på lektion klockan åtta idag. Själv sov jag till ungefär kvart i ett vilket kändes som riktigt behövligt för att orka med resten av partyveckan ;) Sitter fortfarande här i pyjamas men funderar på att gå och ta en dusch för senare blir det att göra ansiktsmask med Julia. Blir även lite skräckfilmstittande till det.

Så vill avsluta med att tacka alla människor igår för en lyckad kväll som gjorde att jag slapp ligga hemma i soffan i klänning, nyfixat hår och högklackat ;)
puss!

Min helg

Nu ska jag fortsätta att vara en duktig flicka och uppdatera bloggen :D

Hm, det är nu lördagkväll, klockan är nu 22:14 och jag sitter hemma. Det känns ganska konstigt. Visst brukar jag kunna vara hemma en lördag kväll men då brukar jag i alla fall ha någon hos mig, oftast David. Men inte ikväll, ikväll är det fotboll och det betyder att David spenderar kvällen med sin vän och ser matchen med honom. Själva matchen är jag väl egentligen ganska glad att slippa eftersom jag inte är direkt överförtjust i fotboll, men min pojke saknar jag destomer. Men om allt blir som planerat så sover han hos mig imorgon så jag är glad ändå :)
Kvällen har spenderats med mamma. Vi hyrde en Wallanderfilm, dock på engelska, som vi nu har myst till.

Igår sov ju David hos mig, eller ja han kom redan vid fyra när jag precis fått ordning på mitt rum efter att ha rensat mina garderober. Känner mig riktigt stolt måste jag säga!
När David hade kommit tog vi det först bara lugnt innan vi lagade mat och efterrätt tillsammans. David stod för maten och jag för efterrätten. Resultatet blev lyckad efter lite om och men ;) Till mat blev det i alla fall Kyckling med ris och Currysås och till efterrätt Kladdkaka med grädde och jordgubbar, mums.
Resten av kvällen spenderade vi i soffan framför en Beckfilm, mys på hög nivå! Vi la oss ganska tidigt, men hade väldigt svårt att somna så somnade nog inte förän framåt halv fem-fem någon gång. Dumma näsa, men det gör inte så mycket när man har en pojkvän att ligga och mysa med hihi.

Nej, nu ska jag gå och göra lite annat. Men bjuder på en bild från kvällen igår så ni kan se hur mysigt vi hade det:

.

puss!

Nagelbehandling och badproblem




Det här blev dagens resultat av nagelbehandlingen. Gick dit i tron med att jag skulle ha rosa med en silverkant men det var ju inte riktigt vad jag kom därifrån med, men så kan det bli.

Efter nagelbehandlingen åkte jag i alla fall hem och la mig i ett varmt och skönt bad. Låg där och lyssnade på musik, åt choklad och drack Loka päron, lovelii. Innan jag skulle tömma badkaret fick jag idéen att jag faktiskt skulle prova att raka benen i badkaret som mina vänner tycker är så mycket bättre än att göra det i duschen.  Min slutsats blev; aldrig mer! Efter diverse konstiga ställningar kom jag på att jag kommer få träningsverk imorgon, helt klart. En fördel med det hela var i alla fall att benen blev lena som bebisrumpor, mys!
Men snälla tjejer, förklara för mig varför det är bättre att raka benen i badet?!

Nu blir det över till Julia för att fira henne. :)

Ännu en ny design

Blev så trött på min gamla bloggdesign att jag kände mig tvungen att försöka få ihop en ny. Dock är den inte helt klar än så alla färger stämmer inte, ha överseende med det tack.
Nu är jag trött och tänker gå och lägga mig, får fixa det sista med bloggen imorgon.
Uppmärksamma i alla fall (Myh!!!) att det här är mitt tredje inlägg, bara idag ;)

Imorgon är vi i alla fall lediga från våran enda lektion - svenska, efter mycket om och men. Tänker ta en välförtjänt sovmorgon innan jag har nageltid klockan 13:30, inte glömma! Senare på dagen ska jag även fira Julia som fyllde 18 år idag, grattis gumman. Det verkar helt enkelt bli en skön dag vilket jag tycker jag förtjänar efter att ha fått MVG (?!) i MPR, jag är lycklig.

Nu ska jag smsa och säga god natt till min pojke innan det är sovdags. Natti


avslutar med en gammal bild på den nyblivna 18 -åringen :)

Gymnasieslaget



För er som inte vet så hölls det i Norrköping igår en tävling mellan de fyra kommunala gymnasieskolorna, dvs: Kungsgård, De Geer, Haga och Ebersteinska. Tävlingen gick ut på att de fyra skolorna skulle tävla om "makten" i form av en Dodgeball-tävling som var och en av skolorna fick utse ett lag till. I tävlingsdagen ingick även en tävling om vilken skola som hade det bästa Cheerleading laget. Tävlingen hölls i Stadium arenan.

Det var en rolig dag och skolorna hade verkligen gått in för det hela. Det fanns flagor, banderoller, tröjor, visselpipor och liknande som skulle visa vilken skola man kom ifrån. Man satt, skolvis på olika delar av lektarna och fick agera hejaklack till sitt lag. Stämningen var hög men spänningen ännu högre.

De Geer vann Cheerleadingen vilket var väntat men också lite orättvist eftersom den skolan har dansklasser och därför en större chans att vinna. Men de var helt enkelt bäst!
Dodgeball-tävlingen vann Eber vilket inte riktigt var vad jag hade trott eller hoppats på då jag egentligen tyckte att Haga spelade absolut bäst.
Kungsgård förlorade men vi var lyckliga ändå eftersom vi vann våran match mot ärkefienden De Geer ;) underbart!

Bussturen tillbaka till skolan var dock mindre kul då det var några idioter på bussen som gjorde att busschauffören stannade bussen och ringde polis och trafikledning som kom, vilket ledde till att vi fick gå tillbaka till skolan.


Tillbaka för att stanna?

Hm, det är den stora frågan, är jag tillbaka på bloggen för att stanna eller är det här bara ett undantag för att få tyst på Oscar men framförallt Myh som dagligen tjatar på mig om att uppdatera min blogg oftare. Men när ska jag ha tid, är min fråga?
Jag går i skolan som alla andra, men har sammanlagt 12 veckor av tvåan att ta igen eftersom jag varit hemma både pga av Vattkoppor och Körtelfeber och även diverse andra mindre sjukdomar. När jag inte går i skolan umgås jag oftast med min pojkvän, någon annan vän eller går på stan innan jag åker hem för att äta, duscha och sova.. Men snart är det sommarlov, frågan är bara om jag kommer ha mer tid för bloggen då när jag jobbar i växeln på Rejmes i Norrköping och sen även ska försöka hinna med att sola, bada och umgås med vänner - ha en fritid helt enkelt.
Som sammanfattning av det hela, jag ska bli bättre på att uppdatera, frågan är bara när ;)

Nästa fråga är, vilka är egentligen intresserade av att läsa om mitt liv, vad jag gör på dagarna osv.. Jag är ju inte någon Kissie eller Blondinbella direkt som har pengar att göra saker med eller event att gå på hela tiden. Tack och lov för det säger jag, det är ett liv jag aldrig skulle orka med även fast jag måste erkänna att tanken på att vara dem har funnits där och varit lockande ibland.

Hm, det här blev ett tråkigt inlägg men ni får snart en uppdatering som kommer handla om gårdagens Gymnasieslag som hölls för första gången i Norrköping :)

RSS 2.0